101 votes 5

Synopsis

Senaryo: Nuran Evren Şit

Oyuncular: Halit ERGENÇ (Cevdet), Bergüzar KOREL (Azize), Onur SAYLAK (Tevfik), Senan KARA (Veronika), Baki DAVRAK (Komutan Vasili), Şebnem HASSANİSOUGHİ (Eftalya), Celile TOYON (Hasibe), Boran KUZUM (Leon), Pınar DENİZ (Yıldız), Miray DANER (Hilal), Kubilay AKA (Ali Kemal), Hakan SALINMIŞ (Eşref), Aslı OMAĞ (Marika), Mert DENİZMEN (Yinon), Emre ŞEN (Hacımihalis), Yiğit ÇELEBİ(Mustafa Saim), Yasemin SZAWLOWSKİ (Eleni), Selma ERGEÇ (Halide Edip), Fatih ARTMAN (Yüzbaşı Yakup)

Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini… Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde…

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet’in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar; umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize’nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin ; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların,  her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikâyesidir.

Video & Photo

1 videos 8 photos

Showtime

Select a cinema

  • KANAL D

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.