Sinem'in Oscarlarr

Gidiyor ya 2015, her yerde bir “en “ furyasıdır esiyor. Eeee, benim neyim eksik? Ben de oturdum kendi “EN”lerimi listeledim. Liste dediysem kimi ilk beş, kimi sadece tek, kiminde bazı sıralamalar boş ( layık olan bulunamadıysa demek) ve sıralamaya dair küçük gerekçeleriyle elbet…

Bu listede tek ölçüt de “paşa gönlüm”!..  Objektif filan değilim, olmaya da niyetim yok. Adı üstünde “BENİM EN”lerim…

Listeye girenlere dağıtacak bir “altın kelebek”im de yok( Ha bana sorarsanız olmasın da zaten, gördük altın kelebeğin hâlini) , tek verebileceğim gönlümde bir köşe…

Şimdi gelelim listeye,İNADINA AŞK

EN İYİ YERLİ DİZİ

1. İNADINA AŞK(Niyesini söylememe gerek var mı, bilmem. Bilen, biliyor zaten)

 

EN İYİ ERKEK OYUNCU

1. CAN YAMAN ( Onun yüreğimdeki yeri koca bir malikâne… Aslında sıralama dışı tutulmalıydı, ama “Can Yaman’dan sonra” gibi bir kategori benim için bile fazla komik olacaktı. )

2.

3.

4. BARIŞ ARDUÇ  ( Ömer İplikçi’ye hayat vermesine şapka çıkarıyorum ama yüreğimin bir numarasına anca bu kadar yaklaşıyor)

EN İYİ KADIN OYUNCU

1. DENİZ ÇAKIR ( İzlemeye doyamadığım oyunculuk, izlemeye doyamadığım zarafet, her mimiğine hayran olduğum kadın…)

2. AÇELYA TOPALOĞLU ( Her izleyişimde yeni bir yönünü yakalıyorum, yükselişine hayranım)

3. HANDE ATAİZİ ( Ummadığım kadar iyi, ummadığım kadar doğal)

4. NESLİHAN ATAGÜL ( Oyunculuğu ne Deniz Çakır’la ne de Açelya Toplaoğlu’yla kıyas kabul etmez ama role yakışmış yalan yok)

Emir Kozcuoğlu

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

1. KAAN URGANCIOĞLU ( Bir adamı baştan ayağa kötüyken seviyorsam her rolde severim kardeşim! Özlemişim ben onu ekranda izlemeyi ama o bile beni Kara Sevda’ya bağlayamadı yazık…)

2. YUNUS EMRE YILDIRIMER ( 2 ve 3 arasında çok gel git yaşadım. Ayırt etmek benim için çok zor ama son iki bölüm bir tık öne geçti yüreğimde)

3. OZAN AKBABA (Onun oyunculuğu başrolün rezilliği göze çok batmasın diye git gide geriye çekildiğinden son bölümlerde doya doya izleyemesem de daha ilk bölümde dikkatimi çekmişti giderek de büyüyor oyunculuğu)

4. MESUT YILMAZ ( Son dönemlerde izlediğim en başarılı komedi oyuncusu. Net! İki karakter arasındaki geçişlerde müthiş… Açelya Topaloğlu ile sahnelerini izlemeye doyamadığım doğrudur.)Zerrin Tekindor Kara Sevda

 

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

1. ZERRİN TEKİNDOR ( Tıpkı Deniz Çakır gibi vazgeçilmezim… Hiç konuşmadan ekranda dursa hayranlıkla bakacağım sanatçı… )

2. FUNDA ESKİOĞLU & BİLGE ŞEN ÜNDÜZ ( İkisini birbirinden ayıramadım ki… Biri yıllardır hayranlıkla izlediğim isim diğeri küçücük bir rolü bile sıradanlıktan çıkarıp fark edilir kılan kadın)

3. NİLAY DURU ( Canlandırdığı karaktere zaman zaman ekrandan zıplayıp ağzının ortasına terlikle vurmak istediğim doğrudur. Benim için bu kadar itici bir kadın tiplemesini canlandırmadaki başarısına saygım büyük. )İNADINA AŞK

 

EN İYİ SENARYO

1. A. FERDA ERYILMAZ& NEHİR ERDEM & ASLI GÖNÜLAY ( İNADINA AŞK) ( Bir zamanlar Meral Okay senaryolarına tapardım, ardından bir iki Mahinur Ergun senaryosunu sevdim ama yıllardır Türk senaristlerini hep saygıyla(!) andım bu iki isim dışında. Sonra üç genç kadın geldi ve gönlüme kuruluverdiler. Kurgu, replik, genel hikâye, geçişler hepsi mi muhteşem olur kardeşim)

  

EN İYİ YÖNETMEN

1. YUSUF ÖMER SINAV ( İNADINA AŞK) ( Oyunculara kattıklarıyla, öyküye kattıklarıyla, görsel olarak film kalitesinde çekimleriyle, sahne bölmeden abuk subuk kamera oyunları yapmadan bütünü koruyup detaylara yaptığı ince zoomlarla hayranlık uyandıran isim)

2. HİLAL SARAL ( KARA SEVDA) ( Diziyi izlemekten senaryosu yüzünden vazgeçsem de yönetmenine laf yok)

  

 

( Bu da bonusu olsun. Bir daha hatırlayalım)

EN İYİ REPLİK

1. “Aşk geri çekilmeyi bilmektir.” ( İNADINA AŞK)

2. “Aşk, birine seni öldürme gücü vermek ve seni öldürmeyeceğine inanmak “     ( İNADINA AŞK)

3.  “ Sen beni küçük bir çocuk gibi sevip özleyen bir adam gibi sarılmadan duramazsın!”  ( İNADINA AŞK)

4.  “Bittu kestuk” ( İNADINA AŞK)

5.  “Ben de Yalın’ın böbreğine vuruldum zaten” (İNADINA AŞK)

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.