Yazan:Ayşe KUTLUHAN       

                                                       

Türkiye’de ilk defa BluTv’de yayınlanacak olan 10 bölümlük fantastik dizi ‘’Yaşamayanlar’’ ilk tanıtımıyla görücüye çıktı. ‘’Korkmayın ama geliyoruz.” ” Dünya yalnızca bize ait sanıyorduk ama onlar aramızdalar ve elimizdeki her şeyi almaya kararlılar.’’ sloganları ile karşımıza çıkan ve başarılı birçok ismi bir arada barındırıp oldukça ilgi toplayan dijital proje için geri sayım başladı. Alacakaranlık-Twilight film serileri, Buffy The Vampire Slayer, True Blood, The Vampire Diaries gibi dizi filmlerle benzerlik taşıyan içeriğiyle, çekimleri başlayan ancak yayın tarihi henüz belli olmayan “Yaşamayanlar’’  fantastik kurgu seven izleyicilerle yakın bir zamanda buluşacak. Proje, Elçin Sangu(Mia), Birkan Sokollu(Numel), Kerem Bürsin(Dmitry), Selma Ergeç(Karmen), Nilperi Şahinkaya, Türkü Turan, Efecan Şenolsun ve Elit İşcan gibi birçok başarılı oyuncuyu barındırmaktadır.

Dizide dövüş sahnelerinin yanı sıra bıçak ve silah da oldukça sık kullanılacak. Oyuncularımızın özellikle bu aksiyon sahneleri için özel bir eğitimden geçtiği ve hâlâ  eğitim almaya devam ettikleri biliniyor… Bunun dışında Sevgili Elçin Sangu ve Selma Ergeç’in bu proje için saçlarında yaptıkları imaj değişiklikleri dikkat çekti. Elçin Sangu, Mia karakteri için uzun saçlarını kısaltırken, Selma Ergeç’in de, Karmen karakteri için saçlarını sarıya boyattığını gördük.

(Bujin Fight Clup eğitim alınırken gelen resimlerden…)

Herkesin sabırsızlıkla beklediği ‘’Yaşamayanlar’’ dizisinin konusuna şöyle bir bakacak olursak

‘Birçok projede yer alan ve son rol aldığı Kiralık Aşk dizisinde Defne karakteri ile büyük bir başarı kazanan Elçin Sangu, dizide Mia karakterine can veriyor.  Mia, Kerem Bürsin’in can verdiği Dmitry karakteri ile hikâye boyunca karşı karşıya geliyor. 1800’lü yıllarda Dmitry tarafından vampirleştirilmiş olan Mia, bu özelliğinden dolayı da ölümsüz olmuştur. Ancak birçok insanın istediği bu ölümsüz hayat Mia için hiç yaşanılır bir hayat değildir çünkü Mia, bu süreçte sevdiklerinin ölümüne seyirci kalmanın verdiği acılarla yaşamak zorunda kalmıştır. Geride kalan yüz yılları kendisini vampire çeviren Dmitry’den alacağı intikamı düşünerek geçirmiştir. İntikam almak ve yeniden insan olabilmek için genç isyancılarla işbirliği yapan Mia’nın, uzun yıllardan sonra Dmitry ile yolları İstanbul’da lüks bir gece kulübünde kesişir. Dmitry ise ölümsüz olmayı seven ve bu büyük gücü elinde tutarak sonsuza kadar ölümsüz kalma hayali olan bir vampirdir.

Hikâyede Birkan Sokollu’nun can vereceği Numel karakteri, Dmitry’nin aksine iyi vampir rolünde yer almaktadır. Mia, Dmitry ile Numel arasında gelgitler yaşayacak ancak Numel, Mia’nın bu mücadelesinde ona çok destek olacaktır.’’

Biliyorsunuz ki Alacakaranlık Serisi , True Blood ve Vampire Diaries gibi dizilerden sonra bir vampir rüzgârı esiyor yıllardır. Türkiye’de böyle bir kurguya cesaret edip yola çıkmak bile büyük bir başarıdır benim için. Zira Türk dizileri, yabancı dizilere oranla kurguda bayağı zayıf kalıyor. Tam da bu yüzden ‘’Yaşamayanlar’’ beklenen kurguyu sergileyebilecek mi? Merak konusu… Her şeyden önce bu kadar başarılı oyuncu kitlesini bile aynı kadrajda görmek, ayrı bir güzel. Umarım beklentimizi fazlası ile karşılar. Şimdiden yolu açık olsun…

( ”Yaşamayanlar” dizisi için yapılan ilk toplantıdan gelen bir resim…)

Yaşamayanlar dijital platformda ilk bölümü ile görücüye çıktığı andan itibaren burada sizinle olacağım…

Sevgiler.

 

 

 

 

 

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.