1975, İstanbul doğumludur. Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okurken, aynı yıllarda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü’nde, yarı zamanlı müzik eğitimine de devam etti.

1992 yılında, ABD’de Missouri Üniversitesi’nde medya eğitimime başladı. Ardından Chicago Columbia Üniversitesi Film Yönetmenliği Bölümü’ne transfer oldu ve burayı şeref derecesiyle bitirdi. Yurda döndükten sonra müzik klipleri çekti. Bazı reklam ve dizi projelerinde asistanlık yaptı. Daha sonra TV8’de habercilik yapmaya başladı. TV8 Haber Merkezi’nin Ana Haber Editörü olarak iki yıl çalıştı. TV8’in ardından, bir yıl CNN TURK, bir yıl da NTV’de Dış Haber Servisi’nde editör olarak çalıştı. 2004 yılında belgesel yapımına başladı. “Üstad” isimli Necip Fazıl Kısakürek’in hayatını anlatan belgeseli çekti. Aynı yıl, Osman Sınav’la tanıştı ve Sinegraf Film Yapım ekibine katıldı. Senaristlik kariyerine de burada başladı. ​Yönetmenlik ve senaristliği birlikte götürmeye başladı.

2010 yılında Sakarya Üniversitesi’nde uygulamalı görsel iletişim dersleri vermeye başladı. Aynı üniversitede, Güzel Sanatlar Dalı’nda yüksek lisans ve doktora yaptı.

Yönetmenliğini Yaptığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2009 – Sakarya – Fırat (TV dizisi)

Senaryosunu Yazdığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2019 – Vuslat (TV dizisi) (27. bölümden itibaren)

2013 – Nizama Adanmış Ruhlar (TV dizisi)

2009 – Cam Kırıkları (TV dizisi)

2007 – Pusat (TV dizisi)

2007 – Pars Narkoterör (TV dizisi)

2005 – Acı Hayat (TV dizisi)

 

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.