1970’li yıllarda dünyaya geldi. Üniversite öğrenimi sırasında 2004 – 2007 yılları arasında Türk çizgi romancılığı için önemli bir yayın organı olan Serüven dergisinde yayımladığı yazılarla ve içeriklerle çizgi roman meraklıları tarafından tanındı. Bu dönemde yazdığı Deli Gücük çizgi romanıyla, geniş okur kitlesine ulaştı.

Bu dönem dergi okurları onu “muhalif kahkaha” mahlasıyla tanıdı. Kendisini ve yazma macerasını derginin bloğunda “Kendimi hiç yazar olarak düşünmemiştim, çayda dem edebiyatta kıdem makbul ise efendim beni üç beş adam dışında tanıyan yoktu. Lece Bey telefon açıp “yazar mısın?” dediğinde, reklamcılığa heves ettiğimi, imkânım olsa hani şöyle bir gün dahi olsa neteve’de hava durumu sunmak istediğimi filan anlattım ve ekledim: “Yapamam”. Karnımdan konuşmuş olmalıyım, kırk beş günde bir telefonum çalıyor. Vermeyince Mabut, neylesin Mahmut hesabı aceleyle karalıyorum işte. Vatan sevgisi, çizgi roman aşkı, Türklere ve gerçek çizgi roman severlere oynanan oyunları açığa çıkarma arzum beni teşvik ediyor elbet. Ayrıca anladım ki uzunca süre yazan herhangi bir insan, kendisine inanan okurları buluyor.” diyerek anlatıyor.

Bir dönem Koloni Blog’da da öyküler yazdı. Serüven dergisinde de birlikte çalıştığı Levent Cantek’in derlediği Çizgili Hayat Kılavuzu – Kahramanlar, Dergiler ve Türler adlı kitapta makalesi yer aldı ayrıca İletişim Yayınlarının 2016 yılında piyasaya çıkardığı Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi’nin hazırlayıcılarından biridir.

2019 yılında Halka dizisi ile senaryo yazarlığına adım atmıştır.

Senaryosunu Yazdığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2019 – Halka

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.