Bu hafta sevgili senaristçiklerime fragmanı izlemeden teşekkür mesajı atarken hani “fazla muhabbet tez ayrılık getirir” düsturu uyarınca kaygımı dile getirmiş ve “Çakılmayız di mi?” diye sormuştum, fragman bana kapak oldu 🙂

Bu nasıl bir lükstür kardeşim, her hafta dizinin başlama saatini beklerken yürekte kaygı, endişe değil bir kıpırtı, bir sevinç ve dudaklarda gülümsemeyle beklemek. Klasik Türk seyircisinin bünyesine fazla bunlar, annem. Bak alıştırmayın! Övgülerin bir bölümünü sona saklayıp yoruma geçeyim en iyisi ben.

Bu bölüm galiba baştan sona bana kapaktı aslında. Geçenlerde istek dilekçesi vermiştim ya şimdi anlıyorum hatsizliğimin boyutunu! Sen misin Yalın’dan romantik olmaz diyen? Aha, al bi de burdan bak demiş sevgili senaristçiklerim! Olurmuş, olmuş pek bi güzel olmuş… Bu biiiirrrr.

İkincisi haklılığımı görmenin sevinci… İki üç bölümdür, Defne ve Yalın’ın giderek artan uyumunu yazmıştım ama bu bölüm o da zirve yaptı, kardeşim. Gerek Açelya Topaloğlu gerek Can Yaman son üç bölümdür bence oyunculuklarının zirvesini yaşıyorlar (İleride bu söylediğimi zevkle yalayıp yutmaya hazırım ki bu gidişle yine yutacağım). Bakışla duyguyu vermede, minik hareketlerle tutkuyu hissettirmede ve en mühimi yazılan diyalogların güzelliğini ezmeden katlayarak anlatmada bence müthişler… Uzun zamandır bu kadar uyumlu bir ikiliye hasret kalmıştım, ekran başında zevkten dört köşe izliyorum.
“Sen bana yetersin” tagı çok doğru seçilmiş bir tagti ama galiba Yalın bu sözünün gerçek anlamını önümüzdeki bölüm anlayacak. Ayrıca anne yoksunluğunun bir erkeğe ne yaptığı öyle iyi işlenmiş ki bu yoksunlukla “Sen bana yetersin!” diyen adamın “her şeyini” kaybetme korkusuyla yüz yüze gelince neler yaşayacağını görmeyi dört gözle bekliyorum. Güveniyorum sana Can Yaman, asıl performans önümüzdeki bölümde galiba!

“Sen bana yetersin” diyen adama karşı, bunun şımarıklığına kapılmadan sevdiği erkeğin eksiklerini, kayıplarını düşünen “onlar senin bir parçan ama” diyen Defne, sen bi tanesin! (Yazdığınız her diyaloğun bu kadar anlamlı olması bunca düşünülmüş olması en çok da bana yüreklerinizin büyüklüğünü merak ettiriyor, sevgili senaristçiklerim)

Komediye duyguyu yerleştirme, romantizmi dozunda tutup yapış yapış etmeme ve saf iyiliğin güzelliğini hissettirme başarınız için binlerce teşekkür. Her kelimesi düşünülüp yazılmış diyalogların hakkını verdiğiniz ve yaptığınız işe yüreğinizi koyduğunuz için de bir teşekkür de size Açelya Topaloğlu ve Can Yaman…

Yönetmen ustalığını, dizinin ritminden sahnelerin çekimine kadar her detayda gösteren Sayın Osman Sınav’a da ayrıca teşekkür…

Ellerinize sağlık….

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.