1972, İstanbul doğumludur. İstanbul Robert Kolej mezunudur. Üniversiteyi Connecticut College ve Boğaziçi Üniversitesi’nde okudu. Tiyatro ve Uluslararası İlişkiler dallarından mezun oldu. Yüksek Lisanslarını Londra Üniversitesi Goldsmith College’da Tiyatro Yazarlığı ve Bilgi Üniversitesinde Sinema bölümlerinde yaptı. Tiyatroya ilgisi Robert Kolej lisesinde okurken başladı.  Üniversite yıllarında yazdığı The Vigil/Ağıt isimli oyun Londra Camberwell’de Onion Shed tiyatrosunda oynandı.

Türkiye’ye döndüğünde TV sektöründe çalışmaya başladı. İlk TV draması olan Sınıf 2007’de Show TV’de yayınlandı. Dizinin ömrü kısa sürdü ama aldığı iyi yorumlar sayesinde Türkiye’nin önemli yapım şirketlerinden Ay yapım ona Monte Kristo Kontu’ndan esinlenen bir dizi ısmarladı. Ezel iki sene boyunca Show TV ve ATV’de yayınlandı ve büyük beğeni topladı. Ezel senaryosu ve yapımıyla Türk TV sektöründe bir mihenk taşı olarak kabul edildi. Ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazandı, bu ödüllerin çoğu senaryo dalındaydı; dizinin senaryo hakları ABD’de tekrar çekilip yayınlanmak üzere 20th Century Fox tarafından satın alındı. Dünyada pek çok ülkede gösterime girdi, büyük seyir başarıları kazanmaya hala devam ediyor.

2014 yılında Pınar Bulut’la birlikte Yazı Odası’nı kurdular. Bu şirket halen bir uluslararası kurmaca içerik yaratım şirketi olarak faaliyetini yürütmektedir; bu dalda ülkenin tek temsilcisidir. Yazı Odası bünyesinde de atölyeler ve kurslar verilmekte, mekân yaratıcı profesyoneller için bir buluşma, yaratma merkezi olarak işlemektedir.

2014 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde kadrolu yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Senaryosunu Yazdığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2019 – Kurşun (TV dizisi)

2017 – Cingöz Recai (sinema filmi)

2015 – Racon (TV dizisi)

2014 – Maral (TV dizisi)

2014 – Bir Küçük Eylül Meselesi (sinema filmi)

2013 – 20 Dakika (TV dizisi)

2012 – Uçurum (TV dizisi)

2009 – Kayıp Çocuklar Cenneti (sinema filmi)

2008 – Ezel (TV dizisi)

2007 – Sınıf (TV dizisi)

Yönetmenliğini Yaptığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2014 – Bir Küçük Eylül Meselesi (sinema filmi)

Oyunculuk Yaptığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2014 – Bir Küçük Eylül Meselesi (sinema filmi)

 

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.