Yazar: Berrak KÜÇÜK

Görmemesi gerekeni gören, duyan; yanlış yerde, yanlış zamanda olanların kaderinde bir ceza, bir de ağıt vardır. Karanlığın raconunda, onların yeri artık susanların yanıdır. Ebediyyen ağzı mühürlenen mazlumların âhı , zalimin peşinde dolanır ve elbet adaletin de ilahi terazisi çalışır: Balıkçı Arif’in de Mithat Şahin’in de şu dünyada kalan tek ümidi işte bu kırıntıdır. Fakat adaletin çetrefilli yolu görünen o ki uzun… Yani kısa yoldan şantajcı ve katil olan Mete’nin henüz ortalığı, hayatını karartmak için hâlâ vakti var ve bu arada unuttuğu epey önemli şeyler var. Şerif’le Nazik’in helâl süt emmiş evladı; âşık olduğu kıza şantaj yaparken olduğu gibi , bir masumun kanına girerken de  bi’an tereddüt etmeyen Mete, aklınca yolundaki bir taşı kaldırdı. Arif’in polise gitmesi elindeki biricik kozun da eriyip gitmesi demekti.Ve  hırs şeytanın  en sevdiği günahtır* , insanoğlunu belanın dibine fırlatır, her kötülüğü de yaptırır.Kendi ihtirasının kuyusundaki Mete’nin de aslında ederi hırsı kadar, işte  öyle! Öyle ki bu hırs Mete’ye , kiminle dans ettiğini unutturdu.Bir dakikada tüm varlığını sunan adamı ortadan kaldıran Tuna Akdora elbette bu cüretini karşılıksız bırakmayacak, ama o zamana değin bu blöf ve düello sürecek gibi.Üstelik Mete taammüden işlediği cinayetle artık Tuna’nın gizli suç ortağı. Mete’nin  görmezden geldiği diğer bir mesele kardeşi, sırdaşı Zafer’in ta kendisi. Zafer de en az Mete kadar ihtirasına yenik, bu uğurda ruhunu satacak bir aciz.Zafer’in Mete’yi ele vermesi sadece bi’ anlık gaflet meselesi.

Sadakati, kalbi ve nefsi arasında boğulan Ceylan’ın, Erkan’a bir cesaretle Melek ve Demir’in eskiden sevgili olduğunu söylemesi, aslında neresinden bakarsanız Ceylan’ın boyunu aşan, esaslı bir hamleydi. Hem şirket ortaklığının  hem de olası bi’ aşkın önüne set çekmeyi uman bu fitne plan, çalışmadı. Demir’in sözde arkadaşlıkla çektiği rest ve Mithat Şahin’in kızından başka kimsenin sahip çıkmadığı mirasının vicdan yükü Erkan’ı resmen Melek’in ortağı yaptı. Akşam evdeki kutlama yemeğiyle ise Erkan çok arzu ettiği bir şeyin kıyısına yaklaştı, Melek’in hayatını araladı. Şeb-i Verda’nın marka tesciliyle eve gelmesi, Cem’in münasebetsiz şakalarını idare etmesi, akl-ı selim ve uyumlu hâliyle ailenin bir ferdi gibiydi. Kaan Taşaner, ufak ufak tatlı dokunuşlarla bir Erkan yaratıyor: Gerektiğinde gereken yerde olan, gösterişsiz ama görkemli, zeki ve duyarlı bu adamı izlemeyi seviyorum.Erkan, duygularının karşılığını göremediğinde içinden nasıl bir adam çıkacak bunu gerçekten merak ediyorum. Duyguları karşılık görmemiş, iki âşığın rüyasına birlikte düşmemiş insanların gönül yarası çok derindedir ve bu çok eski, hazin bir derttir. Ceylan’ın , Erkan ve Melek’i pencerenin önünde izlerken acıyan kalbi de Tuna’nın Demir’in duygularını gördüğündeki  hâli de hep aynı dertten, hep aynı acıyan sonra da acıtan gönül meselesidir.

Gönül meselesine düşen ama gönüllü düşen Efe ve Verda’nın bir araya gelmesine yine bi’ musibet neden oldu. Geçen bölüm sıradan bir yalanla köşkün güvenliğinden koruya, elini kolunu sallaya sallaya Ayça girmişti; bu hafta da elinde bıçağıyla abisini görünce güvenlik nedir, ne iş yapar gibi soruları sormadım değil.Ortada serseri mayın gibi dolaşıp duran Ayça’nın abisi ve  amacı da ayrı bir konu. Neyse ki bu iki anlamsızlıktan bir doğru çıktı, Efe Verda’yı kurtarırken yaralandı. Zaten birbirine doğru uçuşan iki âşık için bu kaza bahane oldu. Efe’nin evinde Verda’nın pansuman yaptığı sahnede nefesim tutuldu, işte: Verda’nın kokusuyla darmadağın olan Efe, artık kendini daha fazla tutamadı. Burada koku’nun efsunlu bir duyu olduğunu bir kez daha anladım, izleyiciyi bile hayale davet eden o büyülü nefes, bu anda Verda ve Efe’nin baharı oldu. Efe Verda’nın boynuna ufacık bi’ öpücük kondurdu, aslında. Ama Hilal Saral’ın rejisiyle, o küçücük anda; tutulamayan hisler, içi içine sığmayan o aşkın sersem hâli, baş dönmesi, karışan duygular, o ilk yakın anın pespembe utancı her şey, her şey vardı.

Efe ve Verda bin türlü felaketle sınanacak aşka düşerken aşktan gözü dönen bir pervane olan Tuna, bir köşede kaderine ağlıyordu.Basiretsizliğin şanındandır, duygularına yenilmenin bedeli ve önünü açtığı bir felaketi vardır. Tuna’nın duygularının mantığını kör etmesiyle onaylamadığı Şeb-i Verda’nın hammadde listesi, uzun süredir bir köşede uyuklayan gizli serzenişleri uyandırdı. Demir’e meydan okuyarak kışkırtarak çektiği kör dövüşte yalnız kaldı; oldu, olacak olan ve Demir hiç dolandırmadan biz boşanalım deyiverdi. Herhâlde Demir o anda çekip vursa Tuna’nın kanı akmazdı.İşte bu andan sonra bambaşka bir Tuna dinledik; ilk görüşte âşık olan, hayattaki tek medeti ve tek korkusu Demir olan, bu uğurda bir başkasının hayatını çalan, bir perişan, ateşe uçan pervane Tuna’yı izledik. O müdanasız kibir gitti yerine bir köşede aşkına ağlayan kırık bir kalp geldi.

Buradan sonra, bu acı hıçkırıkla Tuna’nın yapabileceklerini hayal etmekte bile güçlük çekiyorum. Bir köşede köklenen Efe ve Verda‘nın aşkı derken Şeb-i Verda’nın – aslında Melek’in – ayağa kalkması, gözünün önünde Demir’in duyguları…Bir de son anda şok eden Mete ve Deniz’in evlilik ilanı.Tuna ve herkes için gelecek, puslu kıtalar atlası.

Şahin Tepesi öyküsünü kendi akışında tamamlamasını umut ettiğim işlerden biri ,dilerim ekran ömrü uzun olur.Ancak  hayatımın şu dönemindeki yoğunluktan dolayı bana ayrılan süre, mecburen sona erdi. Bu yazımla sizinle son kez buluşuyorum. Sizler Sevgili Serap’ın güzel kaleminden Şahin Tepesi’ni okumaya devam edeceksiniz. Yazdığım bu kısa süreçte bana inanan, yüreklendiren ve birçok şey öğreten çok kıymetli Sinem Özcan başta olmak üzere, DiziSin’in çalışkan, özverili ve bana her zaman destek olan yazar ekibine minnettarım . Siz zaman ayırıp okuyan okurlara, dizinin yayın ve yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sürç-ü lisan ettiysem affola…

Yeni bir merhaba için hep bir hoşça kal gerekli, o yüzden şimdilik hoşça kalın. Sevgiler.

*Puslu Kıtalar Atlas’ı; İhsan Oktay Anar’ın aynı adlı romanı

*Şeytanın Avukatı filminden, Al Pacino repliği.

 

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

1 Comments

  1. Hi, I think уour website might be һaving broѡser compatibilіty issueѕ. When I look at your website in Opeгa, it looks fine but when opening in Internet Ꭼxplorer, it has some ߋverlapping. I just wanted to give you a quіck heads up! Other then that, excellent blog!