1975, İstanbul doğumludur. Gazeteci Haluk Şahin’in oğludur. Robert College’den mezun oldu. Futbol bursu kazanarak Amerika’ya gitti ve Emerson College’da film eğitimi aldı.

Öğrenci filmi Fetish, öğrenci Oskarları olarak bilinen EVVY ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Kurgu ödüllerini kazandı. Los Angeles’a taşındıktan sonra, senede sadece bir kişinin kabul edildiği Panavision’da stajyerlik yaptı ve dünyanın ileri gelen görüntü yönetmenleri ile çalıştı. Ardından ABC, ABC Family, MTV, VH1, The History Channel, Discovery Channel, Travel Channel, Food Network ve TLC gibi kanallarda gösterilen pek çok programda yönetmenlik, görüntü yönetmenliği ve kurgu yaptı.

History Channel’da 3 sezon yayınlanan Cities Of The Underworld‘un yaratıcısı ve yönetmeni olarak çalıştı. TLC’de yayınlanan ve 3 profesyonel rodeo kovboyunun öyküsünü takip eden Beyond The Bull‘da yönetmenlik yapan Şahin, son olarak Braveheart‘ın yazarı, Oscar adayı Randall Wallace ile Fight Or Die adlı projeyi Discovery Channel için yönetti.

Yönetmenliğini yaptığı kısa filmi Çanta, Beverly Hills International Film Festivalinde En İyi Sinematografi, West Chester Film Festivalinde En İyi Kısa Film ödüllerini kazandı. Kendi yazıp yönettiği 40 filmi, ilk uzun metrajlı filmi oldu. Bu filmle 2009 yılında Antalya Altın Portakal Ödüllerinde Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülüne layık görüldü. 2015 yılında yönetmenliğini yaptığı Takım: Mahalle Aşkına adlı filmle de 52. Uluslararası Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Kurgu ödülünü kazandı.

Kelly McPherson ve Sarah Wetherbee ile Karga Seven Pictures’i 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası medya için zeki ve eğlenceli televizyon içerikleri ve filmler yapmak hedefi ile kurdu. Hâlen Karga Seven Türkiye’de kurucu olarak görev yapmaktadır.

Yapımcılığını Üstelendiği Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2019 – Her Yerde Sen (TV dizisi)

2017 – Kayıt Dışı (TV dizisi)

2015 – Takım: Mahalle Aşkına (sinema filmi)

2009 – 40 (sinema filmi)

Yönetmenliğini Yaptığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2015 – Takım: Mahalle Aşkına (sinema filmi)

2012 – Seksenler (Kamera ekibinde yer almıştır.)

2009 – 40 (sinema filmi)

Senaryosunu Yazdığı Sinema Filmleri ve TV Dizileri:

2015 – Takım: Mahalle Aşkına (sinema filmi)

2009 – 40 (sinema filmi)

Benzer Yazılar

Bir Yorum Yazarak Siz de Katkı Sağlayın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.